2013. decemberében a „Gyermekek a gyermekekért” mozgalom keretében szeretnénk ismételten szebbé tenni a rászoruló gyermekek karácsonyát.

Városunk diákjai a rászoruló társaik részére gyűjtést szerveznek, annak érdekében, hogy a városban élő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek ne kelljen ajándék nélkül maradniuk az ünnepen.

A kezdeményezéshez valamennyi iskola tanulója csatlakozhat azzal, ha használaton kívüli, megunt, de ép játékokat, könyveket, labdát, babát, kifestőt stb. az iskolájukban a kijelölt gyűjtőhelyre leadják. Egyre népszerűbb már az anonimitás, a jelképesség miatt is sokak számára vonzó ez az ajándékozási forma.

Az ajándékokat az adakozók csomagolják be (lehetőleg külön a tetejét, külön az alját), majd ragasszák le átlátszó ragasztószalaggal. A dobozokra jól láthatóan írják fel, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szánják az ajándékot, amelyet legkésőbb 2013. december 04-ig adjanak le az iskolában. Természetesen nem kötelező a játékokat dobozolni, az ajándékokat csomagolás nélkül is le lehet adni (azokat a városi diákönkormányzat becsomagolja).

A csomagok leadása: Lovász Krisztina tanárnőnél vagy Kántor Péter tanár úrnál.